Home
Algemeen
Dojoregels
Locatie & tijden
Contributie
Agenda
Links
Foto's
Contact

Algemeen

Ken no Sen
De naam Ken no Sen is afkomstig uit het boek Go Rin No Sho (Een Boek van Vijf Ringen) van Miyamoto Musashi (1584 - 1645). Musashi was op jonge leeftijd al een gerenommeerd samoerai. Op dertigjarige leeftijd had hij al meer dan zestig gevechten gewonnen en werd door iedereen als onoverwinnelijk beschouwd. Daarom besloot hij de rest van zijn leven te wijden aan het vervolmaken van zijn strategie. Tijdens de laatste paar weken voor zijn dood vatte hij zijn levensfilosofie samen in vijf hoofdstukken: Go Rin No Sho.

Volgens Musashi is Ken no Sen een van de drie methoden om aan te vallen. In het kort betekent het dat je de vijand (tegenstander / concurrentie) steeds voor moet zijn in het handelen. Op die manier hou je zelf het initiatief. Dit heeft niet alleen zijn weerslag op Karatedo, maar komt ook tot uiting in het dagelijks leven.
 

Genwakai
Genwakai is een traditionele japanse karate stijl. Er is een grote mate van discipline en respect tegenover sensei en leerlingen. Genwakai wordt getraind als vorm van Budo. Een belangrijke doelstelling binnen Genwakai is dat een ieder, ongeacht leeftijd, sexe of talent in staat moet zijn om karate te leren. Doelstelling is niet om een select groepje topkarateka te maken, maar om iedereen als karateka te laten groeien. Een uitgebreide beschrijving over Genwakai vindt u op www.genwakai.nl.
 

Trainingskamp
Een keer per jaar wordt er een trainingskamp georganiseerd. Hiervoor worden alle leden van de aangesloten dojo uitgenodigd. Meestal betekent dit dat we een weekend aan het trainen zijn in de bossen van Zeist met een groep van rond de 100 karateka.
 

Kampioenschap
Een keer per jaar wordt er een kampioenschap georganiseerd waarbij er wordt gestreden om de Nangou Challenge Cup. Onderdelen bij het kampioenschap zijn Kumite (het gevecht) en kata (stijlvorm).
 

Gratis proeflessen
Wilt u een paar keer meetrainen, dat kan! Als u denkt dat karate iets voor u is, kunt u gewoon een paar keer gratis meetrainen. Als het wat lijkt, wordt u lid. Zo niet, heeft u verder geen verplichtingen.